Yume

Cand iesiti in oras, voi unde mergeti sa beti un ceai? In primul bar care va iese in cale, in ceva local select sau “de fite” sau intr-o cafenea? Si, presupun, aproape de fiecare data ceaiul servit nu are nimic special, e doar un simplu ceai, la pliculet, impreuna cu doua plicuri de zahar si/sau o mini-portie de miere.

Ei bine, nu stiu cata lume din Clujul asta mare stie acest lucru, dar la noi in oras exista singura ceainarie cu specific japonez din Romania. Ea se numeste Yume si e situata pe strada Baba Novac nr.30. Localul nu e mare, este amenajat in 3 camere, dintre care una este pentru nefumatori, dar este superb, te face sa te simti ca acasa. Masutele sunt joase, la fel si taburetele, iar cestile si farfurioarele din care este servit ceaiul sunt unicat, facute in stilul japonez. Tot in stilul japonez sunt imbracate si fetele care servesc, mai exact in kimono traditional japonez.

Meniul este variat si cuprinde o gama larga de ceaiuri, de la ceai verde si negru, pana la infuzii de fructe sau amestecuri de ceai cu condimente speciale. Bineinteles, ceaiul nu este singurul lucru din meniu, insa este specific. Recomand sa degustati shot-urile speciale – sunt delicioase, dar, din pacate, nu te poti opri doar la unul 🙂

Un lucru e bine sa stiti,atunci cand mergeti – la intrarea in local, trebuie sa va descaltati! Aceasta e, de altfel, o traditie japoneza foarte veche, ce simbolizeaza si respect fata de proprietarul casei. Nu se aplica regula asezarii pantofilor cu varful indreptat inspre usa. Totusi, in cazul in care cineva nu vrea sa se descalte, nu poate sau din alte motive [aici completeaza fiecare cum crede de cuviinta, dupa motivul propriu] se gasesc si niste “acoperitori” de pantofi, de genul celor care se dau vizitatorilor din spitale, sau la intrarea in anumite muzee [cei care au fost la Peles si Pelisor stiu despre ce vorbesc].

Recomand cu caldura acest local, este unul special, unic, si ofera o experienta inedita.

Promit ca am sa updatez acest post si cu poze, la un moment dat. Pana atunci puteti merge sa vedeti voi insiva cum este. Si, daca chiar nu aveti rabdare pana atunci si vreti si mai multe detalii, intrati pe site-ul localului: www.yume.ro .

P.S. Asa, ca fapt divers si pentru cultura generala, in japoneza “yume” inseamna “vis“.

Leave a Reply