Primaria Cluj-Napoca sprijina proiectul Lecturi Urbane a la Cluj

Am o veste excelenta! 🙂 Daca pana acum aveam acordul Primariei si al Consiliului Local Cluj de a organiza si desfasura editiile Lecturilor Urbane a la Cluj, azi primarul Sorin Apostu a anuntat in cadrul conferintei de presa saptamanale ca Primaria se va implica de acum ca si partener in cadrul proiectului. Le multumim pentru deschiderea si sprijinul de care au dat dovada vis-a-vis de acest proiect!

Concret, se va merge pe doua directii.

Prima vizeaza colectarea de carte, pentru acest lucru amplasandu-se chiar de azi cate o cutie de colectare de carte in cadrul centrelor de relatii cu publicul din sediul central al Primariei si din sediile primariilor de cartier. Angajatii de la aceste puncte vor primi si cate o descriere a proiectului, pentru a sti ce sa spuna clujenilor curiosi sau doritori de mai multe informatii (si donatii) 🙂 Asadar, va asteptam sa ne donati carti, in masura posibilitatilor, carti ce vor fi la randul lor oferite altor clujeni pasionati de lectura.

Cea de-a doua directie reprezinta o premiera pentru orasul nostru (prima initiativa de acest gen fiind implementata in Bucuresti), si anume constituirea unui spatiu public, menit a imbia la lectura. Primul spatiu de acest fel va fi amenajat in aceasta vara in zona amfiteatrului din parcul Detunata (din spatele complexului Mercur, in Gheorgheni). Amfiteatrul va fi curatat, mobilierul va fi innoit, iar inainte de intrarea in zona va fi amplasat un semn pe care va scrie “Lecturi Urbane – Atentie, aici se citeste!” 😀 Abia astept sa se concretizeze, fiindca zona aleasa ca prim centru de lectura in spatiu public este superba. De asemenea, domnul primar a anuntat ca acesta va fi doar unul din centrele amenajate, in viitor urmand a se extinde si in alte parcuri din oras.

Deci, am avut parte doar vesti bune! Speram ca proiectul Lecturilor Urbane a la Cluj sa creasca tot mai mare si sa avem parte, pe viitor, si de sprijinul si implicarea altor institutii.

Pana cand voi reveni cu detalii legate de amenajarea spatiului din parcul Detunata, va astept in numar cat mai mare la urmatoarea editie a Lecturilor Urbane a la Cluj!

One thought on “Primaria Cluj-Napoca sprijina proiectul Lecturi Urbane a la Cluj

Leave a Reply