Cum am ajuns aici?

Cum am ajuns să devenim atât de superficiali, pretențioși și materialiști încât pentru a fi fericiți avem nevoie de lucruri menite să îi facă pe ceilalți invidioși? De ce trebuie să epatăm mereu și să fim într-o continuă competiție cu ceilalți?

Când am încetat să vedem și să fim conștienți de farmecul lucrurilor simple, nu neapărat palpabile?

Și, ce e cel mai important, ce ne face cu adevărat fericiți?

2 thoughts on “Cum am ajuns aici?

  1. Rares

    pentru ca multi au inceput sa compare lucrurile simple cu cele sofisticate, sa compare oameni din jurul lor cu dorintele lor/altora, sa le creasca asteptarile si sa ceara multe dar sa dea din ce in ce mai putin inapoi, sa iubeasca pt ceea ce “are” inloc sa iubeasca neconditionat, sa se considere superiori si nu egali, sa puna masti pe fata pt placul altora, sa ascunda adevarata identitate chiar si de cei care conteaza, ajungand sa nu se mai cunoasca pe ei insisi…Ce ii face cu adevarat fericiti? – satisfactia de sine spre suferinta altora.

  2. Andrei

    ca sa pastrez aerul filozofic, lipsa de repere e una din cauze, lipsa unui sistem de valori, lipsa unui sentiment de siguranta. Toate aceste lipsuri sunt completate cu lucruri efemere, cu lucruri cumparate din mall-uri care compenseaza pt f putin timp, dar nu rezolva

Leave a Reply