Hei, este OK!

Hei,

Este OK sa iti mai iei si cate o zi libera, chiar daca nu e vacanta, concediu sau sfarsit de saptamana, doar fiindca asa vrei. Este OK ca intr-o zi ploioasa si mohorata sa te “imbolnavesti” subit, doar fiindca tot ce iti doresti este sa stai in pat, infofolit in plapuma, cu o cana de ceai fierbinte in maini, citind o carte buna, lenevind sau urmarind un film grozav. Este OK sa nu raspunzi uneori la telefon, doar fiindca pur si simplu vrei sa stai linistit, fara sa fii batut la cap. Este OK sa spui din cand in cand “nu”, sa refuzi anumite doleante sau cereri, doar fiindca nu esti persoana care mereu trebuie sa aiba grija ca celorlalti sa le mearga bine. Este OK sa spui si in mod direct ceea ce te deranjeaza, pentru ca nu esti obligat sa fii tu cel care “tace si inghite” de fiecare data. Este OK sa lasi pe ultima suta de metri rezolvarea unui proiect daca stii ca in asa fel iti va veni inspiratia. Este OK sa admiti ca nu esti atoatestiutor si sa intrebi atunci cand ceva nu iti este clar, fara sa iti pese ca se va rade de tine sau ca vei fi catalogat drept prost sau ignorant. Este OK sa nu tii diete, doar pentru ca vrei sa te bucuri de ceea ce iti place si sa savurezi pe indelete fiecare bucatica. Este OK sa “uiti” sa iti pui ceasul sa sune, numai pentru a mai putea dormi inca 30 de minute dis de dimineata. Este OK sa te manifesti in cel mai copilaros mod cu putina atunci cand te bucuri cu adevarat de ceva, tocmai fiindca vrei sa pastrezi intacte franturi din perioada fericita si libera a copilariei. Este OK sa te interesezi cat mai mult de lucrurile care te atrag, de ceea ce iti place sa faci. Este OK ca din cand in cand sa iei de pe un platou cea mai mare si mai frumoasa bucata, chiar daca nu e si cea mai aproapiata de tine. Este OK sa fii pasionat de o paleta diversificata de lucruri si sa te manifesti diferit in functie de stare, fiindca stii ca nu esti obligat sa te incadrezi in anumite tipare.

Dar….

NU este OK sa mergi intr-un loc din an in Pasti, fiindca esti prea delasator. NU este OK sa uiti care iti sunt responsabilitatile si NU este OK sa faci pe inabordabilul sau sa te dai o persoana mult prea importanta pentru a vorbi cu cei mai “marunti” decat tine. NU este OK sa iti pese numai de tine si sa te consideri centrul Universului, fiindca nu esti singurul om de pe aceasta planeta, iar soarele nu se invarte in jurul tau. NU este OK sa te bazezi mereu ca ceilalti iti vor face si tie treaba, fiindca fiecare are “felia lui de placinta” de care trebuie sa se ocupe. NU este OK sa fii egoist, lacom si insensibil, nerusinat, indiferent si ipocrit, doar traiesti intr-o comunitate, nu in pustiu. NU este OK sa iti bati joc de cei ce intreaba ceea ce nu stiu, fiindca nu esti atoatestiutor sau daca esti, nu te-ai nascut asa, si tu ai fost in situatia de a nu sti ceva la un moment dat. NU este OK sa intarzii mereu, fiindca la un moment dat lumea se va satura sa te tot astepte. NU este OK sa fii un incuiat mintal si un incapatanat, deoarece lucrurile se pot privi din mai multe perspective. NU este OK sa cataloghezi oamenii, sa le pui etichete, doar fiindca esti mult prea superficial ca sa incerci sa ii observi mai atent. NU este OK sa uiti sa zambesti si sa te bucuri cu adevarat la fel cum NU este OK sa privesti mereu doar partea goala a paharului – viata nu e doar neagra, dar nu e nici doar roz – e o combinatie mult mai frumoasa decat iti poti imagina, cu bune si rele care se completeaza reciproc.

3 thoughts on “Hei, este OK!

    1. chocollat Post author

      E mult prea intalnit acest obicei, si cu mult prea practicat, din pacate chiar de cei pe care la un moment dat ii consideram prieteni. Trebuie sa invatam sa nu mai fim atat de ipocriti si sa ne urmarim doar propriul interes, fiindca vom avea doar de pierdut prin asta…

Leave a Reply