Hai să protestăm!

Postul e o reacție a unui articol publicat de Știri de Cluj. Toate detaliile se găsesc acolo în articol, n-are rost să mai expun încă o dată problema. Da, se construiește un crematoriu într-un cartier, OK, am înțeles. Dacă s-ar fi construit la mine în cartier, cel mai probabil că aș fi fost și eu indignată, din cauza mirosului aferent.

Dar să ieși să protestezi pentru că îți zice un preot/mitropolit să o faci, să ai ca motor ce te alimentează argumentul că dacă biserica nu face slujbă celor ce decid să se incinereze atunci musai trebuie să marșezi cu înverșunare și să militezi pentru stoparea construirii…asta mi se pare pur și simplu o idioțenie, o tâmpenie și o prostie crasă!

Biserica nu face slujbă sinucigașilor, asta știu, e de când lumea. Dar să nu facă slujbă nici celor ce se incinerează? Asta îi cam discriminatoriu!

Dar problema cea mai mare e că majoritatea sunt o turmă de oi, ce ascultă și fac tot ce li se spune. În biserică, de către preot. Pentru că dacă preotul îți zice să faci ceva, tu faci, fără să gândești, că doar el zice așa. Am fost martoră acum ceva vreme, în preajma alegerilor, la o slujbă în care preotul le dicta enoriașilor cu cine să voteze. Și trist era că cei care aprobau cu vervă nu erau doar bătrâni, ci și tineri și adulți- de la 20 de ani în sus…

Mă abțin să mai zic ceva pentru că o să dezvolt altfel un subiect foarte sensibil pentru unii și n-am chef de certuri pe tema asta.

Dar ca și concluzie…dacă protestați pentru ceva, măcar protestați fiindcă așa vă dictează vouă conștiința, sau fiindcă vreți asta cu adevărat, sau fiindcă vă deranjează ceva atât de mult încât simțiți că puteți face ceva pentru asta dacă vă implicați. Dar NU VĂ MAI LĂSAȚI influențați de alții! Ăsta nu-i motiv…

2 thoughts on “Hai să protestăm!

 1. Cristian Moldovan

  2 probleme majore:
  BOR -(nu le exclud nici pe celelalte) nu este in stare sa evolueze odata cu populatia si sa raspunda nevoilor ei.
  Lipsa de educatie (sau marsul pe invatarea mecanica si lipsa gandirii, activismului si initiativei ) face ca majoritatea celor care merg la Biserica, sa ia informatiile de acolo ca pe invatatura principala.
  Singura modalitate de a iesi din asta, este sa facem oamenii sa gandeasca – cu capul lor!

  Eh suntem spalati putin..

 2. Andrei Cociuba

  Ca unii oameni fac ce li se spune cu buna credinta, ca altii fac ce li se spune dar au iluzia ca gandesc singuri, se mai intampla.Ca le spune popa, prefectul, batranul satului ori vecinu’ de la doi, sunt lucruri regretabile, dar nici pe departe neauzite, sau nenaturale.

  …era sa scriu un comentariu cat un post de blog… dar nu cred ca era cazul.

  Oare cati dintre protestatari stiu pentru ce protesteaza? Chiar daca protesteaza la chemarea cuiva, si nu la chemarea propriei constiinte, oare cat de cunoscuta le este cauza.
  Cine stie, de ce condamna biserica crestina ortodoxa practica cremarii?

Leave a Reply