Dilema zilei

Sau a anului, încă nu i-am găsit vreo explicație:

de ce tu, ca fotograf (profi/amator/spontan), faci poze oamenilor atunci când aceștia mănâncă? Și dacă tot le faci (să zicem că ai un fetiș legat de asta), de ce le faci publice?

 

Poate mă lămurește și pe mine cineva.

3 thoughts on “Dilema zilei

 1. Dionis Dei

  Desi e prima data cand aud rostita aceasta intrebare, nu e prima data cand am vazut o astfel de intamplare si, deci, mi-am format cat de cat o parere care ma ajuta sa cataloghez si intr-un final sa ignor acest gen de comportament. Persoanele care ajung sa faca astfel de fotografii, indiferent de gradul de (ne)profesionalism , sunt lipsite de imaginatie si spirit de observatie. De ce? Pentru ca ei considera ca fac ceva inedit, ceva nemaiintalnit, ca depasesc limitele fotografiei, ca expun adevarata conditie umana…singura limita care intr-adevar o depasesc, este cea a bunului simt. Prin faptul ca le fac si publice, desi acestia doresc sa-si afiseze curajul unei astfel de abordari, ei reusesc doar sa arate ca efectiv nu au avut altceva mai bun de facut. De ce mancatul in special? Simplu. Pentru ca nu reprezinta o activitate de genul “meditat, sport, pictat” ci o functie necesara organismului (nu-i cazul sa dau alte exemple), care ne permite sa ne bucuram de toate celelalte activitati specific umane. Atunci cand un om mananca, se simte in siguranta, este in repaus, isi incarca “bateriile” si nu are nevoie de un gura-casca care nu e in stare sa-si indrepte obiectivul in alta directie.

 2. Cristina

  Nu pot sa spun ca fac poze oamenilor care mananca, mai ales cand nu ii cunosc. Fac street shots cand vad ceva interesant, candid, worth capturing, si incerc pe cat posibil sa nu capturez fata. De postat postez putine. Altfel, daca cumva mi se pare funny un moment cu un prieten sau un cunoscut , fac poza, dar e la latitudinea persoanei sa o punlice sau nu. Eu nu imi permit, doar capturez un moment fain sau haios de tinut minte.

 3. andrei cociuba

  Nu ca as sti sa iti raspund, dar nu pricep cum de intrebarea ta e legata de mancat, si nu de… meditat, de facut sport, de pictat sau de orice alta activitate umana.

  Asa ca daca vrei un raspuns, iti propun sa ne spui de ce mancatul are pentru tine o semnificatie atat de deosebita incat sa pui in mod special intrebarea.

Leave a Reply