Despre toată nebunia asta

Mi s-a reconfirmat că sunt fericită în momentul în care fac ce îmi place.

Cineva foarte drag m-a întrebat zilele astea ce înseamnă cafeaua pentru mine. Întâmplările din ultimele zile m-au făcut să găsesc răspunsul…chiar dacă pentru unii cafeaua e doar motorul angrenant ce te trezește dimineața sau te menține pe linia de plutire pe tot parcursul zilei, pentru mine cafeaua înseamnă pasiune, nebunie, oameni, vise și entuziasm. Și o oarecae doză de obsesie combinată cu un miraj aparte.

De fapt, cred că toți acești “nebuni” din domeniul ăsta suntem pe aceeași minte 🙂 ar trebui să fiți acolo și să vedeți cu câtă pasiune si patos se poate vorbi despre extracția shot-urilor de espresso, câte “certuri” se pot isca pe marginea părților tehnice ale aparaturii (de ce un grup cu diametru de 58 de mm e mai bun decât unul de 53 etc), ar trebui să vedeți cu ochii voștri entuziasmul și nerăbdarea pe care le avem când primim o cafea nouă, foarte bună, și cât de euforici putem să fim în momentul în care ne reușește o nebunie de brew…

Și chiar dacă, practic, am intrat abia de patru luni în domeniul ăsta (la modul de a fi cu adevărat ceea ce se cheamă barista) simt că aici îmi e cu adevărat locul. Și nimic nu e mai frumos decât să povestesc cu pasiune despre ceea ce fac și să îi fac pe alții să privească și să aprecieze cafeaua cu alți ochi. Da, mai am multe de învățat, sunt atât de multe lucruri pe care vreau să le aflu sau să le aprofundez, însă până atunci am să continui să fac lucrurile așa cum le-am făcut și până acum, în stilul meu caracteristic.

Fiindcă am încredere că fac bine ceea ce fac, și o fac cu pasiune.

One thought on “Despre toată nebunia asta

Leave a Reply