Despre „Lumea copiilor”

Pe 7 iulie, în cadrul Swimathon, voi înota pentru proiectul „Lumea copiilor de la Terapie Intensivă”, cu scopul de a reuși să strâng cât mai mulți bani pentru asta. Acest lucru înseamnă că toți „sponsorii” ce vor pune la bătaie o sumă pentru performanța mea vor ajuta, de fapt, proiectul ales de mine.

Atunci când m-am hotărât să mă înscriu în competiție am pornit de la premisa că știu dinainte pentru ce o să înot, dar planurile mi-au fost date peste cap atunci când am dat peste ideea proiectului celor de la Terapie Intensivă. Nu exagerez când spun că m-au trecut fiori reci pe șira spinării, fiindcă ce am citit acolo m-a emoționat foarte tare:

Copii născuți cu malformații, copii care suferă de cancer, ocluzii intestinale, peritonite, fracturi, copii în comă, copii aflați în moarte cerebrala, Copii care sunt victime ale accidentelor de mașină, copii… politraumatizați sau arși. Uneori traiesc aici din prima zi de nastere… până la moarte, iar alteori din prima zi, până când medicii reușesc imposibilul și le (re)dau viața… Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj este cea mai grea, spun medicii de acolo. Este grea, pentru că te lovești peste tot de imaginea dureroasă a unor copii care nu pot respira singuri, care uneori nu au voie să mănânce zile… sau săptămâni întregi și sunt alimentați intravenos. E un loc unde sondele, tuburile, acele, cateterele, operațiile și investigațiile fac parte din decor, un decor din care familia și prietenii lipsesc, iar jocul și joaca sunt amintiri și bucurii îndepărtate.

Am mai zis-o și o mai zic: când vine vorba de copii devin foarte soft.

 

Dintr-o perspectivă mai „tehnică”, proiectul e structurat așa:

Nevoia/problema căreia îi raspunde proiectul:
Spațiul ocupat de secția ATI a Spitalului de Copii a fost extins și recompartimentat recent, însă medicii trebuie să lupte – de multe ori în situații disperate – cu boli și cazuri care în trecut erau în afara resurselor medicale. Sunt resurse care există acum, însă la care ei nu au acces și de care au mare nevoie. "Am ventilat manual un bebeluș de trei luni toată noaptea. Altfel risca să moară. Nu aveam un aparat – un ventilator – astfel că am ținut un om blocat până a doua zi, când am împrumutat un aparat de la Unitatea de Primire Urgențe" – dr. Kovacs Eniko, șef secție ATI

Beneficiarii și grupul-țintă:
Copiii internați sau cei care vor ajunge să beneficieze de serviciile Secției ATI a spitalului de Copii.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului
Ne propunem să strângem 15.000 de Euro, sumă din care vor putea fi cumpărate 12 seringi automate și 5 infuzomate, toate vitale pentru funcționarea secției ATI (cost aproximativ: 4.000 lei/produs).

Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon
60.000 de lei

 

Suma de care au nevoie e una destul de mare, dar nu se poate spune că e imposibil de strâns. Eu îmi iau angajamentul că voi da tot ce pot în ziua concursului. Evident, obiectivul meu e să strâng cât mai mulți bani, însă voi munci pentru asta. Voi trage de mine și îmi voi depăși limitele.

Asta e provocarea mea! Asta e promisiunea mea!

2 thoughts on “Despre „Lumea copiilor”

  1. Pingback: O sustin pe Cezara la Swimathon - psaico's - Blog de Gabriel Aldea

  2. Pingback: Apel către comunitatea online locală « Chocollat’s Weblog

Leave a Reply