Despre prietenie

Photo credits

Este, oare, posibil ca intre doua persoane sa existe o relatie bazata pe incredere si fara continua asteptare de a primi ceva in schimb? Este, oare, acceptabil ca cel de langa tine sa nu aiba mereu aceleasi pareri, ganduri, atitudini, puncte de vedere, dar sa fie mereu langa tine atunci cand ai nevoie de el? E posibil, multi numesc asta prietenie. Insa prietenia nu doar atat. In primul rand e Prietenia, cu litera mare, o entitate de sine statatoare, profunda, minunata, misterioasa, calda, altruista, optimista, increzatoare.

Prietenie e atunci cand fiinta in care ai cea mai mare incredere te ajuta sa stralucesti cum poti tu mai tare, fara sa ii fie teama ca ii vei eclipsa propria stralucire.

Prietenie e atunci cand vorbesti cu un om cu care nu ai mai avut nici o tangenta de mult timp si cu toate astea nu te simti stingher, jenat sau ciudat, fiindca ai impresia ca reiei o conversatie nu de mult inceputa.

Prietenia e cea care te face sa ii oferi celuilalt ultima prajitura sau bucatica delicioasa,  fiindca vezi in ochii celuilalt o dorinta arzatoare de a o avea, chiar daca si tu o poftesti.

Prietenia e cea care te face sa te bucuri neconditionat atunci cand prietenul tau reuseste sa indeplineasca ceva extraordinar.

Prietenia cunoaste invidia, dar invidia constructiva. Prietenia cunoaste cearta, dar cearta benefica. Prietenia cunoaste uitarea, dar uitarea dezamagirilor. Prietenia cunoaste ura, dar ura indreptata asupra dusmanilor prietenului tau. Prietenia cunoaste frica, dar frica de a nu pierde esenta pura a acesteia.

Poti trece prin viata ignorand totul, infruntand de unul singur toate greutatile, insa la final tot vei avea nevoie de un sprijin. Avem nevoie de prieteni, ei sunt nestematele vietii noastre, iar prietenii adevarati sunt comori rare, nepretuite. Sunt foarte greu de gasit, insa odata ce i-ai gasit, stii ca sunt ai tai pe veci.

2 thoughts on “Despre prietenie

Leave a Reply